2011. április 2., szombat

Kultusz van!!!

Mindenképpen tudosítást érdemel, egy a hétköznapokban sokat jelentkező ikon. Igen, ez a kiwi, aki gyárilag egy kicsiny, röpképtelen, félénk, rejtőzködő életet élő őshonos új-zélandi madár. De néha álruhát ölt, így könnyen összefuthatunk vele, például valami termék csomagolásán, tv reklámokban vagy az interneten. És nem mellékesen, az új-zélandiak kiwinek hívják saját magukat.

Egypár példa:

(1) Először haladjunk az egészséges vonalon. Nekünk otthon a kiwiről előbb ugrik be a gyümölcs, mint a madár. Na itt nem! Azért itt is van kiwi gyümölcs (SŐT), csak a megszokott zöld mellett, itt lehet találni sárgát is. Plusz, a múltkor találtam „kiwi berry”-t is, amely mérete a cseresznyével vetekszik (sajnos a méretarány lemaradt a képről, talán a magjai hasonló méretűek, mint az otthoniénak, szóval ahhoz lehet viszonyítani). És végezetül a kiwiből készült bor…




(2) Még karácsonyról maradt a Boxing Day kiwi…. És a Warehouse kiwi… (ami hasonlít az otthoni Obi-s hódhoz, vagy mihez)





(3) A nevelő kiwi…. (egy zacskóról)



(4) Hát ezeket nem is tudom kategorizálni…(Auckland-Wellington buszjárat hátsója: távolról és közelről és egy helyi gumis)




(5) És végül a névadó…



Ezek csak kiragadott példák voltak a sok millió közül. A kedvencem, amit képpel nem tudok prezentálni, az a híradóban ritkán felbukkanó spray-zet „tag”-ű Afganisztánban szolgáló tank. Persze azokon is ott figyel legalább egy kiwi.

1 megjegyzés: