2011. március 27., vasárnap

Fesztivál sör nélkül....???


Elkezdődött a Festival of Cultures. Ez egy helyi, több évre visszamenő múlttal rendelkező fesztivál (a programok főleg erre a hétvégére koncentrálódtak, de elszórva még jövő hét illetve az utáni héten is lesznek események).

A lézengők a hidegben...
Kinai táncs (bocsánat a mobil fényképért)

Pénteken volt egy koncert meg a formális megnyitó. A megnyitót inkább csak olyan ki mit tudósra vették. Mindenkit vonzott a színpad fénye, mint a szunyogat a pislákoló fény, jöttek is mindenféle tánccal és énekkel a különböző népek. Zömmel az ázsiai kultúrába láttunk bele, de abból otthon úgy is „hiány” van. Az este fénypontja valami Macskajaj zenére hajazó együttes volt, egyenesen Melbourne-ből… 4 szám után pakoltak is és kezdődött a felvonulás ahol búcsúztattuk a kínai naptár szerinti tigris évét és köszöntöttük a nyúl évet. Ezzel az egybeeséssel sokat spórolt a Palmy önkormányzat, mert egy füst alatt meg lehetett tartani a kínaiak új évi felvonulását, illetve a felvonulás ideje alatt a keresztények elkezdhették várni a húsvéti nyuszit… :-)

...és a felvonulás indul... (A tigris a szélén ácsorog, míg a nyúl a tömegben ünnepelteti magát. De az abszolút kedvencem a tigris melletti a zöld alapon, lilla pöttyős, kurtafarkú, szárnyas malac.)

Na, de a programokkal végül nem is volt akkora baj, csak nem az elképzelésünknek megfelelően alakult.. A terv a következő volt: bemegyünk a Square-re, eszünk, iszunk és ami alatt ezt tesszünk, élvezzük a műsort… Tudom elé „proli” program, de még így is csak kép ponton teljesült. Vagyis sikerült (1) bemenni a Square-re és (2) ott lenni…

IGEN, de ez egy olyan fesztivál volt, ahol nem lehetett kapni semmi kaját és még egy pohár sört sem!!! Hát azt tudtam hogy „Liquor Ban Area” (=”Alkoholmentes övezet”) a belváros, de hogy ennyire… Szóval csak a gyerekek élvezték a műsort, így fél 9 fele kullogva hazasétáltunk…

Szombatra már lett kaja, mert egypár nemzet kivonult a főtérre és megsütötte, főzte a saját konyhájának ízeit… Sajnos az idő eléggé esősre sikeredett, meg Gigi dolgozott délutánig, így kb. 4-re értünk volna ki (ekkor zárt a bazár!!!). Ezért úgy döntöttünk saját fesztivált csinálunk, így ettünk kínai édes savanyút csirkével, ittunk francia bort, majd amerikai palacsintát ettünk olasz nutellával a kiwik földjén….

Ma is vannak azért programok. Pl lassan indulunk is egy színházi előadásra, amin a kínai kultúráé lesz a főszerep. A kínai és egyben az ázsiai kultúrákról sajnos viszonylag keveset tudok (és ezt mihamarabb pótolnom kell!).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése