2011. április 30., szombat

Új családtag...

Már pár hete folyamatosan nézegetjük az autókereskedéseket. Nemrég fel is tűnt egy bordó járgány az égen, amit Húsvét utáni kedden el is mentünk kipróbálni. Rövid mérlegelgetés után elhatároztuk, hogy megvesszük. A pontos menetrend a következő volt:

kb. 13:10: elindultunk a bankba felvenni a pénzt, amivel kifizetjük a kocsit (sajnos nem fogadnak el bankkártyát, talán ez az egyetlen hely Új-Zélandon).
kb. 13:40: kereskedőnél újból kipróbáltuk a kocsit (egypár dolog lett rajta javítva)
kb. 14:20: szerződés aláírva.
kb. 15:20: irány az AA, és már a nevünkön is a kocsi (hivatalosan)
kb. 16:40: érkezés haza egy „nagybevásárlás” után a Pak’N Save-ből, kocsival… :-)

Szóval az egész procedúra nem volt több 4 óránál bankkal, szerződéssel és bevásárlással együtt. A legnagyobb az átíratás volt, ami 9.41 NZD-ba került (kb. 1400 HUF). Nem akartuk elhinni, hogy ennyi az egész! Plusz nincs sorszám, nincs csekk, nincs időpont, nincs felelősségbiztosítás, nincs vagyonszerzési illeték és nincs eredetiségi vizsgálat stb sem. Csak kíváncsiságból megnéztem, hogy otthon ezt a kocsit mennyiért tudnám a nevemre iratni. És kijött, hogy kb. 60-70 e-be kerülne (csak átíratni!). Még sohasem vettem otthon autót, de azért ezt az összeget soknak tartom.

Plusz még egy gondolat: sohasem gondoltam, hogy az első kocsim fordított kormányos lesz, meg azt sem, hogy Mitsubishi. De így jött ki.

A Húsvét eltelt ugyebár, és utána 3 napra beköszöntött az ítéletidő. Hideg, és 50-60 km/h szelek, így hát nem tudtuk megállni, hogy ezen a gyönyörű szombat délután ne mozduljunk ki. Szóval, úgy „kiwisen” elmentünk autóval sétálni, a legközelebbi tengerpartra.*

(* - a kiwis autós szokások egy külön blog-bejegyzést kívánnak. Már dolgozunk rajta...) 



Egy zsúfolt strand
Valami cápászerzet (Bear Grylls, már forgatná a nyárson...) Ja, és oda kell figyelnem, mert ez már a második döglött állatos kép a blogon. Szóval ez nem valami vonzalom, pusztán csak a véletlen műve... :-)

Lehet, hogy süt a nap, de azért hideg volt

És végül "Micsu"



4 megjegyzés:

  1. Jujj! Nagyon klasszak a képek. Az autóvásárlás meg... látszik hogy távol vagytok a gödörtől :)
    És nagyon klasszak a fotók! Az autó is nagyon pöpec, de ti csak jobban néztek ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Ber GRILLsz nem sütné meg, inkább szíjjeltépné szájjal és úgy enné meg (dene)VÉRESEN. Gratula a szekérhez és várom a "kiwis autós szokások" c. bejegyzést.

    ui.: Gábor, hoztam neked "ajándékot" Kolontárról.

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük!

    (Aztán folyik még valami Kolontáron?? :-)

    VálaszTörlés
  4. Kolontáron kicsit megnyugodtak a kedélyek, ami a mostani munkatempóról is elmondható. Most, hogy megérkezett ez a csodálatos tavaszi idő, úgy száll a port, mint annak a rendje. Locsolják az utakat, de még így is elég necces maszk nélkül mogolódni. Majd készítek egy fotócsomagot és elküldöm Mammutmail-en.

    VálaszTörlés