2011. április 10., vasárnap

Kósza gondolatok...


Senki se higgye , hogy leálltunk a bloggal, csak mert megnőttek a bejegyzés között eltelt időközök….

Elég sok minden történt az utóbbi egy hétben is… Elszórt gondolatok és fejlemények következnek:

(1) A legnagyobb változás: itt a tél! De ezt nem csak a hideg miatt, hanem mert úszunk a lakásban. De nem a boldogságtól, hanem a párától. Amely a szigetelésmentességből és a szimpla üvegezési technikából adódik. Ja és persze kint is nagyobb a pára, mint otthon. Szóval új „bútor” darab után kell néznünk, ez pedig a párátlanító.

Konstans pára mindenhol...


(2) Persze apránként, ahogy jön a hideg, jönnek a téli kellékek is… Az otthoni jó meleg befűtött lakástól eltérően itt a hideg lakás a divat. Persze nem meglepő azoktól a kiwiktől akik a 6-8 fokos reggeleken is rövid gatyába és strandpapucsba indulnak el dolgozni vagy a városba! (Én egy másik véglet vagyok, mert rajtam 3 réteg ruha volt, meg sál, de mentségemre legyen szólva, bicóval voltam.) A képlet a következő: egy kis napsütés (hőmérséklettől függetlenül) = papucs és rövid gatya.

A komfort megtartás érdekében vásároltunk egy elektoros ágymelegítőt. Következő projekt egy vagy két hőlégfúvós ventillátor lesz.

Részlet az elektromossá vált ágyunkból ("aorta")


(3) Jaj, már múlt héten is akartam írni, de fél éves jelentést kellett írnom, arról hogy hogyan áll a PhD-m és a kutatási témám. Szóval már fél év itt vagyunk és igazából fel sem tűnt!

(4) Péntek este Javier és Natalia által szervezett mexikói-kolombiai estén voltunk. Mindenféle különleges finomság került az asztalra, csak sajnos a fényképező az itthon felejtődött, szóval illusztráció nélkül kell elképzelni a finomabbnál finomabb dolgokat.
A vacsi után latin barátaink azonnal táncra is perdültek, mi európaiak meg csak tátott szájjal figyeltük, ahogy a vérükben van a ritmus. Szédületes volt, és persze irigylésréméltó, ahogy érzik a zenét, ahogy csak, csak úgy (nem tudok jobb szót) nyomták. Elképesztő volt, tényleg.

(5) És végül az egészséges életmód rovaton belül: Gigi jelenleg próbál leszokni a mogyoróvajas-lekváros kenyér kombóról, mert túl sok benne a kalória. :-)

Holnap is lesz egy bejegyzés, mert ellátogattunk egy helyi eseményre, ahol a nedvességnek és a sárnak jutott a főszerep (és nem korhatáros)…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése