2015. december 31., csütörtök

Atkeles az Magas Andok vonulatain - Argentina es Chile

Turank a karacsonyi pihi utan ujra egybol egy gyors sebessegvaltassal indult. Cordoba-i hippi hostel utan, utunk a borairol hires Mendozan keresztul kanyargott. Argentinat tehat egy uveg voros malbec-kel bucsuztattunk volna, ha nem megyunk egy borkostolo turara. Igy a bor utazott velunk tovabb a hatizsakban.







A buszos utazas nem tartozik a kedvenceim koze. Tobbek kozott mert kenyelmetlen, foleg ha tobb mint 6-7 orat at utazik az ember. A Mendoza – Santiago de Chile utazas kb. 7 oras utat jelent, plusz a hataratlepes, ami lehet eleg hosszu is. Nekunk sikerult az utobbit kb. 2 ora alatt abszolvalni. A hataron (Los Libertadores, 3200 m) kemenyen atneztek azert minket, hogy viszunk-e almat, sonkat, fat, allati eredetu portekat, sajtot stb. Chileba. Ez az uj-zelandi biosecurity-re nagyon hasonlit, csak itt van egy kicsi 1990-es Magyarorszag-Csehszlovakia hataratkeles adalek is. Sorba allitanak es mindenkinek megnezik, hogy mi van a motyojaban. A lopotokbol keszult mate-m tulelte az atvilagitast... :)



Az utazasra visszakanyarodva, a latvany leirhatatlan. Ebbol adodoan a “mikor erunk mar oda?” vagy a “mennyi ido van meg hatra?” kerdesek nem jottek elo. Ehhez sokban segitett a sok egigero 5-7000 meteres csucsok. Az egyik ezek kozul: az Aconcagua (6982 m). Ez az Andok legmagasabb pontja, illetve a vilag legmagasabb pontja ha Azsiat nem szamitjuk. Egypar keppel megprobalom ezt illusztralni, de valoszinuleg nem fogja visszaadni a latvanyt.... :(






Kanyargo ut 29 szerpentinnel a chilei oldalon.

Remelem lesz holnap is blog... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése