2015. december 26., szombat

A munkasoktol a munkaltatokig – Boca Jr. vs. River Plate

Ketsegtelen, hogy Buenos Aires es valoszinuleg Del Amerika is a kettossegrol fog szolni. Ezt tapasztaltuk is. A Buenos Aires-ben toltott ket nap alatt, mind a felso es mind az also reteg kozkedvelt helyein sikerult megfordulnunk.

A Ciudad es a Palermo varoszreszek teljesen Budapest izu erzeseket arasztanak. Sugarutak, parkok, fasorok es szep tobbemeletes lako es irodaepuletek. Bankok es uzlethazak tomege, jol oltozott emberek, csinos uzletasszonyok. Ez a resz egy olasz negyednek is lemenne valahol Roma es Firenze kozott. Kedvenc focicsapat pedig a River Plate, aki pont most kapott ki a Barcelona-tol 3:0-ra Japanban.


Obeliszk a Julius 9 sugaruton



1-tol 10-es skalan a “Puccus” varoszresz:
Kozbiztonsag: 8/10
Kornyezet: 5/10 (Gigi szerint 7/10)
Latvany: 2/10


A La Boca varosresz (vagyis Kispest-Kobanya). Osszevissza hullamos palabol es horganyott badogbol takolt epuletek szinesre fesve egy jo nagy adag grafitivel diszitve. Eredeti a hely az biztos, bar a tonnaszamra busszal ide hordott turistak szama azert jocskan elvesz a szepsegebol. Azert itt is sikerult bejarni egypar olyan reszt ahol turista nem jar, itt be is volt durrentve az asado ebedidoben (a gerilla grilles kep), ahol megalva az autoszerelok meg is kinaltak bennunket egy kicsi hussal. Nagyon kedvesek voltak, igy sikerul egy kicsit a felszin ala is benezni. Ja es nagyon fontos, hogy a kedvenc focicsapat a Boca Juniors.

Boca Juniors stadion





Gerilla grill az utcan (La Boca)

Helyi etterem belso a foci jegyeben
 

1-tol 10-es skalan a “Lepukkant” varoszresz:
Kozbiztonsag: 6/10 (nappal) 2/10 (ejszaka)
Kornyezet: 6/10
Latvany: 7/10


A varosnezes utan este sikerult trukkosen, de felszallni a Cordoba (masodik legnagyobb argentin varos) fele tarto ejszakai buszra. Ez nem volt egyszeru, mert a busz palyaudvar ahogyan az egy 14 millios nagyvarosban elvarhato, nagy es zsufolt volt. De minden ki volt irva a digitalis tablara, szoval kovettuk a tablakat es a helyieket a buszokhoz. A buszunk nem volt kiirva termeszetesen, igy kimentunk a perionra ami mint utolag kiderult azert volt tomve mert a fel csalad ott volt bucsuztatni a gyereket, nagymamat, testvert, akarkit aki utazott. Volt ott minden olyan kirohanasok, csokok es szurkolasok amelyet meg egy Diego Maradona gol utan is alig lat az ember. A helyiek bucsuzkodasi szokasait figyelve toltottuk az utolso perceket, de a buszunk csak nem jott. Igy jeggyel a kezunkben harman (Kocsis Katival utazunk harman) ket fele szaladva probaltuk kinyomozni hogy mi folyik. Persze rovidre sikerult spanyol tudasom csak halvanyan volt segitsegunkre, mert a “Hola”, “Muchas Gratias” es “Pocito”, barmely iranyu kombinaciojabol sem voltam kepes megkerdezni a busz-soforoktol hogy melyik busz megy itt Corbobaba. Ezt az informaciot meg a kezfejjel tolteno gesztikulalassal is nehez volt elohozni. Egy sraccal viszon sikerult az utolso pillanatban (kb. 20 perccel a menetido utan) egy hangot fujni. Megvan a busz!!! A buszon a kiiras viszont “La Falda”. Bar ilyen varos nincs Argentinaban, de mit sem veszithetunk igy felultunk a buszra. Itt vartuk hogy valaki jon majd egy jo nagy darabka hussal es egy uveg sorrel, de mindhiaba, igy maradt az hgyomorra alvas. Jo hir, hogy 9-10 ora utan le is dobott minket a busz a Corboba-ba Egyben, de ehesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése