2015. december 23., szerda

A festmenyektol a freskokig – Buenos Aires, Argentina

Itt vagyunk itt vagyunk. Hurra megerkeztunk Buenos Aires-be. A jo levego varosaba (Ez persze csak regen volt igaz).

Az elso gondolatok es erzelmek vegyesek. Ami a lenyeg, hogy egy egyszeru dolgot terveztunk mara: a repuloterrol a 40 perces transferrel bemegyunk a varosba es elerjuk az Uruguay fele tarto kompot. Nem hangzik tul tomott programnak. Az uruguayi oldalon pedig este talalkozunk ket regi palmerston northi barattal Jimena-val es Negro-val. A repteri resz, hatar es vam stb, illetve a transzfer a kompig egy normalis esetben sem tobb, mint kb. 1:30 ora. Ezert logikusan erre a feladatara mi ugy gondoltuk hogy az a 4 oracska csak eleg lesz.

Roviden: hat nem volt eleg. Igy gyakorlatilag a La Plata folyo deli oldalan “rekedtunk”. Titkon mar a repulon is ereztuk hogy netzes lesz a dolog, foleg amikor kiosztottak az “Arrival card”-t (egy rovid formanyomtatvany, amit erkezeskor kell kitolteni). Altalaban nem kerdeznek sokat, nev, szuletesi hely, orszag, lakcim, es hogy miert jossz az adott orszagba, stb. Ez itt mashogyan volt, mert itt azt kerdeztek hogy milyen mobilod van, mennyit er, mennyi olyan cucc van nalunk ami 300 USD-nel dragabb, milyen kaja van nalunk, es hogy mit viszek az orszagba amit el akarok adni stb. A kajas reszt megertem, Uj-Zeland is eleg valogatos hogy mi megy be az orszagban, akkor Argetina miert ne legyen. Itt Gigi mar gondolatban teregette szet a halozsakjat a repteri foghaz fapadjan, ha ezek itt ramennek a laptopunkra, fenyekezogepre stb. A lap olyan erzest kelltett mint a 1053NY formanyomtatvany. Mikor megkaptam mar nyitottam volna az ANYK szoftwaret, hogy mit dob ki ra, de inkabb elhataroztam hogy letagadok mindent. Mint kiderult jobb is... A vamon nem hogy nem nezetek bele taskankban vagy ilyesmi. Az ket csavo akik ott alltak a rontgen mellett rank sem hederitettek, meg a lapot sem neztek meg. Maga az orszagban torteno belepes is egy kabare volt, mert kb. 50 +/- 10 kapu varta az utasokat, ebbol kb. 5-6-ban volt is hataror. Egy egy kicsit elnyult a dolog, igy ugrott Uruaguay mara.

Az utvesztoben....


Lelkileg mar keszultunk egy kicsit Argentina-ra (illetve mas Latin Amerikai orszagra is), de mi csak kicsi sztereotip festmenyeket dedelgettunk magunkban (pl. az itteni emberek arrogansak, bekepzeltek, lassan dolgoznak, nagy a burokracia stb.). Az elso par ora bebizonyitotta hogy itt nem csak festmenyekrol, de tobb tiz negyzetmeretes freskokrol van szo. De ez nem vette el a kedvunket, igy megyunnk tovabb es keresunk egy szallast mara, meg egy helyet ahol addnak valami husdarabkat (“asado”).


Steakre varva, egy nem helyi sorrel... :) Csak ez volt... :(


A szallas hamar meg is lett, igy az izgalmi allapotban felgyulemlett gyomorsavat egy szep szelet marha steak hussal abszorbaltuk, olyan argentin modra este 11 fele, hogy kitartson reggelig is. Aztan johet a komp...

A mit keresunk itt arrol a kovetkezo bejegyzesben igyekszem irni, ha nem lesz holnap is valami detour... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése