2011. augusztus 30., kedd

Happy Feet

Shrek a birka után, egy újabb „állati” jelenség lepte el a helyi médiát. Nem nagyon volt az elmúlt pár hónapban híradóriport nélküle. Ő pedig nem más Happy Feet, az ide tévedt császárpingvin.
Nagyott szívott szegényke, mikor az Antarktisztól mintegy háromezer kilométerre itt dobta ki a hullám. Ő a második császárpingvin, amelyet valaha is láttak Új-Zélandon, (az előző 1967-ben bukkant fel).

Annyira esetlen...
Mivel nem bírta a melegebb éghajlatot, állapota leromlott, így miután befogták, a wellingtoni állatkertbe szállították, ahol is majd három kilónyi homokot távolított el gyomrából, mert szegényke azt evett hó helyett. Életében nem látott még homokot, és hát egy kicsit meg is zavarodott ebben a nagy hőségben. :)
Épp tegnap volt a híradóban hogy 78, (vagy 87, nem emlékszem pontosan) ezer dollárba kelült a kezelése, ami igencsak megosztja a közvéleményt, hogy megért-e ennyi pénzt költeni egy nyamvadt pingvinre. (csak viszonyításképpen, egy éves bér alaphangon kb. 30-40ezer dollár). Persze a nagy része adományokból jött össze, de ettől függetlenül valóban felvetődik a kérdés, hogy nem lett volna jobb helye annak a pénznek.
Egy biológus egyenesen azt nyilatkozta, hogy hagyni kellett volna elpusztulni, mert ez a természet rendje, és hogy ez az egész csak egy média cirkusz. Hát ki tudja, pro-és kontra, nem posztom megítélni. Véleményem persze van, de ez nem az a fórum…:)
Na és minden jó ha vége jó, tegnap útnak is indult vissza az Antarktiszra egy kutatóhajóval. Szigorúan hűtött kabinban állatorvosi kísérettel, csippel felszerelve hogy követni lehessen az életét miután partra szállt.
Akit esetleg mélyebben érdekel a téma bővebben itt: Happy Feet

Ez meg, nagyon jó!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése