2011. augusztus 23., kedd

Position description


És megint egy blogbejegyzés. Nagyon termékenyek vagyunk mostanság, bár ez elsősorban Gábor szingapúri kiruccanásának köszönhető.
Szóval a múltkor abba maradtam, hogy ha aláírom a szerződést, akkor írok bővebben az új pozíciómról. Már augusztus elején megtörtént a megerősítés, csak azóta halogatom a bejegyzés megírását. De most kedvet kaptam. Szóval egyszerűbb lenne bemásolnom a munkaköri leírásomat, de inkább csak szemezgetek belőle. De előtte, a főnökeim tipikusan  a semmi se jó, mindig van valami, amit másképp kéne csinálni, mindenkinél okosabbnak hisszük magunkat, csak mi tudjuk jól a dolgokat típusú emberek. Magyarul elviselhetetlenek. Ha beindítod a mosógépet az a baj, ha nem indítod be az. Ha sietsz, az a baj, ha nem akkor az. Ha becsukod az ablakokat az a baj, ha nem az. És sorolhatnám a végtelenségig, de nem teszem. Az előző supervisor emiatt dobta be törülközőt. Szóval kész őrület, de igyekszem a Mártikától tanult módszert alkalmazva, reggel belapátolni a napi adag „leszarom tablettát”, és indulhat is a nap!
Mit is kel csinálnom? Reggel fél órával hamarabb kezdek mint a többiek, ilyenkor le strip-(tízelem) a szobákat, magyarul lehúzom az ágyneműt, összegyűjtöm a törölközőket. Leellenőrzöm a közösségi tereket (folyosók, aula, recepció, mosoda, konyha, konditerem stb..) és kiosztom hogy a nap végén kinek kell megcsinálnia. Beosztom ki melyik szobát takarítja. Lecsekkolom az eldugott helyeket (ajtófélfák, szekrényteteje, légkondi), meg az erkélyeket, ablakokat, kertibútorokat, és ha már nem tűr halasztást, bizony azt is meg kell csinálni a nap végén. Aztán napközben ha időm engedi, segítek a kollégáimnak, megágyazok, behordom nekik a tiszta törölközőket, meg az ilyen konyhai/fürdőszobai cuccokat (gy.k. tea, kávé, szappan, tusfördő stb..) Közben folyamatosan ellenőrzöm a szobákat, mindennek tökéletesnek kell lennie, párhuzamosan állnia, no szösz, morzsa, hajszál, maszat, újlenyomat, semmi. Ha találok valamit felírom, és ejnye-bejnye annak, aki elkövette. De nem, mert jó kislány vagyok, és falazok mindenkinek! :) Ha látok valami rendelleneset (kiégett izzó, megsérült fal, meg ilyenek) jelentenem kell a főnökeimnek. Közben persze Pólin és Dzson egész nap osztja az észt, mindig kitalálnak valamit. Ezt vigyem ide, azt tegyem oda. Figyelem a készleteket, jelentem ha hiány van. Néha rendet teszek a raktárban. És végezetül  a nap végén meggyőződők, hogy minden el van pakolva, és rendben van.  Még jó hogy geográfusank tanultam!:) De egyenlőre nincs jobb, és  mekkora közhely, de ezt kell szeretni. De ma megegyeztem velük a nyári holiday időpontjáról, szóval legalább januárig ki kell bírnom! :)
És íme a motel linkje, ha valakit esetleg érdekel: a munkahelyem weboldala

4 megjegyzés:

  1. Gigi, mit jelent az, hogy "liquor on-licence for guests only"? Itt mifelénk van egy-két érdekes típusa az alkohol licencenek, de ilyesmit még nem hallottam :)

    VálaszTörlés
  2. phu,na látom te alaposabban átböngészted a honlapot mint én... :) szerintem a minibár hivatalos elnevezése. Mert amugy nincs büfénk, vagy ilyesmi.Másra nem tudok gondolni, a neten nem találtam semmi hivatalos leírást.

    VálaszTörlés
  3. Nohát, utánanéztem, mert annyira ráérek. :)
    Az alkohol licence-nek két típusa van: on- és off licence. Ha egy létesítmény on licence-szel rendelkezik, akkor az ott árusított italok helyben fogyasztásra vannak szánva (pl. éttermek, bárok, hotelek), ellentétben az off licence-szel, ahol kvázi "elvitelre" árulnak alkoholt (sarki bolt, teszkó, miegymás). Vannak emellett persze másféle engedélyek is, mint pl. club licence (ahol csak bizonyos személyek - klubtagok, azok vendégei stb. - vásárolhatnak ill. fogyaszthatnak alkoholt a klub létesítményeiben; ezek tipikusan sportegyesületek és egyéb társas körök) vagy special licence (ez meghatározott időre, helyhez kötve szól, pl. kiállításokra, borkóstolóra, sporteseményre, buszkirándulásra stb.).
    Házi feladat kipipálva! :))

    http://www.wellington.govt.nz/services/liquor/index.html

    VálaszTörlés
  4. köszönöm! :)mostmár ezt is tudom!
    meg van "liquor ban area" a belvárosban.(gondolom minden NZ-i városban, nem csak itt Palmyban).
    Szépen fel van festve a járdára, hogy innentől dá-dá lesz annak aki iszik...Kicsit szigorúak, meg ezt az ID dolgot is nagyon komolyan veszik. Nem mint otthon. Csabán hogy toltuk a parkban 17 évesen a burekből vásárolt pezsgővel. :) Na ezt itt nem lehetne megcsinálni. Árgus szemek/törvények leselkednek rád!

    VálaszTörlés