2011. augusztus 21., vasárnap

Ázsia legkedveltebb játszótere (Singapore utolsó rész)

Sentosa Singapore egyik szigete a, ha jól tudom 63-ból. Odajutásra 5 lehetősége van a turistának: (1) gyalog és mozgójárda kombó, (2) taxival vagy autóval, (3) komppal, (4) mágnes vasúttal és (5) panorámás libegővel. Szóval minden út ide vezet és nem pedig Rómába.

Ime a királyi útja módja az odajutásnak: mozgójárda. És a személyes kedvencem, hogy kiírták hogy már csak 545 m van hátra...

A mágnes vasút olyan kicsit Flintstone család szerű barlagba vájt megállóval...

Sentosa, úgy hangzik (és néhol néz is ki) mintha egy trópusi sziget lenne. Az igazából ez tény, mert az egyenlítőn fekszik. Ismételten az is tény, hogy számomra Ő volt az első, igazi, fehérhomokos, kókuszpálmás tengerpart…

Itt még nagyon...

...aztán már nagyon-nagyon-nagyon...

...és még jobban....

Na most ha tételesen megnézzük, hogy ezekből mi is valóban Sentosa érdeme akkor kicsi olvasgatás után oda lyukadhatunk ki, hogy a kókuszpálma biztosan nem, a fehér homok meg pláne nem, mert ezek telepítettek és importáltak. Tehát visszajutunk a kiindulópontig, hogy a sziget legalább trópusi… :)

Ja, és hozzá kell még tennem, hogy a „ne fürggyé le” jelige erősen motoszkált bennem, ahogyan ott kószáltam a homokos tengerparton. Szóval ez kimaradt, de nem bánom. Mielőtt ez heveny ellenszenvet váltana ki bárkiből is, az nézze meg a lenti kép hátterét, Az a sok tanker hajó a sziget déli előterében biztos nem forrásvízzel van megpakolva…

Aztán itt már nem annyira... Parkoló tanker hajók a világ minden részéről és a kőolaj-finomító tartályai a messzi háttérben.
Singapore a libegőből...


A sziget érdemét kicsit növeli, hogy ez a kontinentális Ázsia legdélebbi pont (bár ez is sántít, mert őt is „csak” egy híd köti össze a kontinenssel).

Amúgy hát a szigeten tényleg van minden kutyaf***, mert a Universal Studios, Hard Rock Cafe, vásárlási lehetőség (más szavakkal PLÁZA), kilátó, golf, rengeteg étterem és bár, medencébe szörfözés műhullámokon, állatsimogatós, hullámvasút, iFly, bob, libegő, angolok által épített erődrendszer és még sok minden más teszi ezt a szigetet Ázsia legfelkapottabb (felnőtt) játszóterévé.

Merlion Plaza

Universal Studios Singapore

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése