Érdekes kis teremtmények szállták meg konyhánkat mostanság….Minden vásárlásnál szemezgettünk egy-egy számunkra eddig ismeretlen kis növénykével, így el is határoztuk, hogy szépen sorjában kipróbáljuk őket.
|
Feioja (ejtsd: fidzsoja): nagyon népszerű, sőt igazi kiwi classic, ahogy itt modják. Sőt majdnem őshonosnak tekintik, bár azért Uruguay és Brazília nincs a szomszédban. Íze semmihez sem hasonlítható. Legalább három-féle gyümölcs és még egy adag mesterséges íz keveréke, többek között régi Gabi fogkrémé. Összegezve nagyon finom (de hát ki nem szerette régen a Gabi fogkrémet... :-). |
|
Kiwano- mint utólag kiderült a legnagyobb vadon termő uborkafaj. Íze gyakorlatilag nincs is. Gábor szerint valahol a lenmag és az uborka határán feszít ez a furcsa szerzet. |
|
Kiwano-belülről |
|
Paw-Paw- használati útmutaval |
|
Sajnos az íze nem volt valami megnyerő-sőt, hogy is mondjam szépen, egyenesen szar volt. (Gábor szerint mint a régi kanalas-gyógyszer...) |
|
Kumara, vagyis édesburgonya. Kellemesen édeskés (Gábor szerint szelídgesztenye íze van). Rákaptunk az ízére, épp ma csináltam kumarapürét (lila kumarát, de sajnos elfelejtettem lefotózni, nagyon hetyke színe van) vacsira. |
|
És végül a passionfriut, az egyetlen amiről már otthon is hallottunk. Isteni, de tényleg! |
Summa-summarum: a kumara és a feijoa az új passion.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése